Buddhista eszközök – 1. rész

A füst kell a spiritualitáshoz – mondta az egyik természetgyógyász oktatóm, mikor rákérdeztünk, azt’ mégis hogyhogy dohányzik. Nagy jampi a fickó, hihetetlen szaktudással és alázattal, imádom a mai napig.

Igaza is volt. A füst egy tisztító minőség, segít kapcsolatba lépni más dimenziók lényeivel, vagy segítheti a rituálékat, az intuíciót, javíthatja a hangulatod, harmonizálhat, amit akarsz.

A száraz növényekkel, porított gyantákkal, illatos fácskákkal történő füstölést eredetileg tisztításra és adománynak használták. Adomány az égieknek, a földieknek, minden érzőlénynek, az éhes szellemeknek, a hely szellemének és egy csomó olyan lénynek, akit vagy arra kértek, hogy segítse az embereket, vagy arra, hogy húzzon a vérbe.

A füst nemcsak a fizikai kártevőktől tisztítja meg a teret, hanem az oda nem illő energetikától is. Ha érzed, hogy valami nem kóser a lakásban és úgy érzed, valami akaszkodik rád vagy a térre, akkor szellőztetés után nyúlj a tömjén után, és füstölj egy jó erőset. Magadat és a lakást is.

Tudtátok, hogy bizonyos babonák szerint amíg az újszülött nem volt megkeresztelve, tömjénnel rajzoltak kereszteket a kéményre az “illetéktelen behatolók” ellen? Egyszersmind érdekes.

Na, ezek a füstölés gyökerei. Sokszor nem is volt kellemes illatú egy-egy füstölő, a lényeg ugyanis nem a bódulat volt, hanem az adakozás.

Ma már se szeri se száma a füstölőknek, a pálcikáknak, már mindenre kapható mindenféle illat, szín, forma, állag és a ma emberének az a fontos, hogy az ellazulását segítsék a szerek.

Ha meggyújtod, bármi is legyen a szándékod, gondolj közben arra, hogy felajánlod a füstöt, mint adományt. Ha a térillatosítás a célod, akkor is, nagyon-nagyon jó lesz ennek a hatása.

Award Winning Produce

Order Online

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.

cattle-farming