Általában pont leszarom, hogy melyik tetoválásom mennyire kopik ki, mert számomra nem az a mérvadó, mennyire élénk a színe. Mindazonáltal ha te kevésbé vagy igénytelen, pár alapszabályt vegyél figyelembe a kivarrt bőrfelületek napozását illetően. Csarnoki Cintia tetováló fejti ki nektek helyettem, miért.

Ahhoz, hogy a tetkó tartós legyen, érdemes néhány alapszabályt betartani, na de nem csak az első két hétben (na, én már itt megbuktam – a szerk. megj.) A minta élénksége nemcsak a tetoválóművész tehetségén és a használt festék minőségén múlik.

A tetoválás pigmentjeit golyócskákként képzeljük el, melyek UV-sugárzás hatására megrepednek, rétegekben bomlani kezdenek, így sajnos távozni tudnak testünkből a keringésen keresztül. Ha nem ápoljuk és óvjuk kellően a mintánkat, akkor elég hamar fakó tetoválást találhatunk magunkon.

További kopáshoz vezethet az is, ha tetoválásunk elkészülés után sokáig gyulladásban marad, ezért kell mielőbb kezelni. A tetovált bőrfelület is ápolható a csekély faktorszámú kókuszolajjal, a következő etapban erről részletesen szó lesz – és még receptet is írok.

Ha hasznosnak találtad az olvasottakat, oszd meg Te is!