Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Téli napfordulós erdőcsend – 2021. december 21.

2021.12.21. @ 13:00 17:00

Felnőtteknek szánt kiscsoportos erdőmerülést tartunk a máriaremetei (Bp) Banya Tanya melletti erdőben. A téli napforduló ünnepe, tűz, parázs, füst és dobok vágtája vár, miközben elcsendesülhetsz, és az erdővel lehetsz.Felnőtteknek szánt kiscsoportos erdőmerülést tartunk a máriaremetei (Bp) Banya Tanya melletti erdőben. Vasárnap lesz, Telihold, a befogadás, tisztulás és töltődés ideje.

2021. december 21. 13.00-17.00

Helyszín: Budapest, Máriaremete

Mi várható?

Mindenki találkozik saját magával, a fák, a kövek, az állatok, az erdő szellemei, a csend, a hűvös, az enyészet mind segítségünkre lesznek ebben. Az erdő egységes egésze lesz velünk, befogad és oltalmaz, segíti kiüríteni az elmét, megtalálni a szív hangját.

Mit kell tudni az erdőmerülésről?

Az erdőmerülés vagy erdőfürdőzés leginkább Japánban szokás, legalábbis a sinrin-joku néven ismert tevékenység onnan vándorolt el hozzánk. Az erdőmerülést mint olyat, azonban őseink is gyakorolták, szerte a világban segít nekünk az erdő visszatalálni önmagunkhoz, ha esetleg eltérítettük volna magunkat. Tisztább gondolatok, nemesebb érzések, a nagy egész látványa, ami egy-egy lélegzetvétel után elénk tárul.

Mi történik majd?

A folyamatra hangolódást füstöléssel segítem majd, valamint az erdei fenyő és a kanadai feketefenyő illóolaja lesz a mentorotok, végül pedig különleges dobmeditációval zárunk. A programot igyekszem úgy összeállítani, hogy később a mindennapokba is integrálni tudd az itt megszerzett tudást és gyakorlatokat, ez a legfontosabb.

A program:

12:45 – Érkezés
13:00 – Elméleti ismertető
13:15 – Egyszerű légzőgyakorlatok
13:30 – Ráhangolódás, füstadomány az erdőnek
13:45 – Mozgó csendmeditáció a fák közt
15:15 – Visszaérkezés, meleg tea
15:30 – Megosztókör
16:00 – Dobmeditáció

A helyszínről:

A helyszín a Budai-hegység Ördög-árok felett húzódó erdeje – közel a városhoz, de mégis távol tőle, a II. kerület vadregényes széle. A pontos koordinátákat és egyéb részleteket jelentkezés után egyeztetjük.

Jelentkezz a téli napfordulós erdőcsend eseményre:

Tudnivalók

Részvételi díj: 6000 Ft/ fő

A részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj előre utalásához, valamint digitális Covid-igazolvány meglétéhez kötött. A program tartós fagy, napokig tartó esőzés/ havazás során elmarad a terület adottságai miatt. A részvételi díjat ebben az esetben teljes egészében visszautalom. Lemondás esetén csak akkor történik ez meg, ha 48 órával az esemény előtt jelzed a változást számomra. Ha anyagi okok tartanának vissza a részvételtől, írj nekem.

Addig is csatlakozhatsz a Banya Tanya Facebook csoporthoz is, ahol egyéb eseményekről is kaphatsz értesítőt, és csomó közösségi program, gondolatébresztő, workshop, videó vár.